2 January 2014

2014

Kamera on jossakin hukassa, vanha tietokoneeni raksuttelee viimeisillä voimillaan enkä tahdo uskaltaa edes avata sitä, enkä myöskään ole vielä keksinyt, miten tällä uudella mobiililaitteella lisätään kuvia tänne. Tästä huolimatta halusin kirjoittaa sinulle näitä terveisiä.

Vuoden lopussa on tapana tehdä yhteenvetoa menneistä, mutta minulle riittää sanoa ei enää. Uutena vuotena lupaan opetella sanomaan itselleni herkemmin ei. Lupaan viisikymmentäyksi muutakin asiaa, mukavia vain. Että käyn konserteissa ja taidenäyttelyissä, leivon leipää, ajan polkupyörällä lumessa. Luotan siihen, että sitä vielä joskus sataa.

Muita kuulumisia:
Lapsi leikkii poroa, vetää perässään pahvilootaa ja kilikellot soi kaulassa. Jälleen pakkaus oli parempi kuin itse lahja.
Raksalla tehdään lattialämmitystä, lattialautoja etsitään, pinkopahvin asennusohjeita ihmetellään. Katsellaan pintavetojohtoja ja tapetteja ja maaleja vaikka se vielä vähän varhaista onkin. On niin hyvä haaveilla, jaksaa paremmin talon pommituksenjälkeisen nykyasun.
Ajattelen jo kasvimaatakin, luen taas Barbara Kingsolveria ja Onnellisen puutarhurin vuotta. Kesäksi olisi kiva saada myös pihasauna.
Mitä sinulle kuuluu?

PS. Jos teilläkin jäi yli joulukeksejä ja -pipareita, kokeilkaapa tätä: murskaa ja murenna keksejä ja pipareita niin että saat n. 4 desiä murusia. sekoita murut käsin n. 150 grammaan makeaa tuorejuustoa, esim. mango tai appelsiini. Pyöritä seoksesta pieniä palleroita ja anna niiden kovettua jääkaapissa. Sulata 200 g suklaata ja pyörittele kovettuneet pallot lusikalla suklaasulassa. Nostele leivinpaperin päälle kovettumaan. Syö ylijäänyt suklaasula lusikalla astiasta ja irvistele ruskeasuiselle itsellesi peilistä.

Hauskaa vuotta 2014 sinulle!

5 comments:

Homsantuu said...

Kiitos kysymästä, minulle kuuluu aivan hyvää. Takana ensimmäinen työpäivä kahteen ja puoleen vuoteen. Oli mukavaa, vaikka pelkäänkin, etten osaa, en ole riittävä. Kuulin jutun äidistä, joka jätti neljä lasta ja muutti kaksioon. En voi ymmärtää. Kiitos herkkuohjeesta, taidan kokeilla! Onnellista uutta vuotta sinulle ja koko perheelle!

Ilona said...

Ihana poro teillä siellä.

Kuuluu ihanaa, kiitos kysymästä. En asu enää yksin, ja se on suunnatonta valoa.

Maria said...

Niin hyviä lupauksia sinulla että nappaan itsellenikin matkaan.Kiitos hyvää kuuluu.Ja oikein hauskaa uutta vuotta myös sinulle lämpimin ajatuksin
maria

milla said...

Kuuluu ihan hyvää. Olin hetken aikaa tosi väsynyt, mutta viime yönä sain ehkä jonkun syvemmän unen pätkän ja nyt taas jaksaa. Olen käynyt taas pienillä juoksulenkeillä, siitä tulee niin hyvä mieli!

Onnellista uutta vuotta teille! :)

Mirva said...

Hei Homsantuu, toivottavasti työt lähtevät hyvin käyntiin! Itse ainakin pääsin kyllä nopeasti työkuvioon mukaan, joskin vapaa-aika siitä kyllä kärsi. Koitan tänä vuonna ottaa enemmän aikaa itselle ja omille jutuille, ettei menisi pää ihan sekaisin! Onneksi on nuo omat rakkaat tukena, en pärjäis ilman heitä, joten hurjalta kuulostaa tuo neljän lapsen äidin veto. Onnellista uutta vuotta sinulle ja rakkaillesi!

Ilona, poro oli kyllä hurmaava tapaus, tehtiin jäätelötikuista ja kävyistä sille sarvetkin. Ihania uutisia sinulla, että pääsitte nyt saman katon alle. Onnea uuteen kotiin!

Maria, kiva jos jäi jotain käteen :) Onnellista uutta vuotta sinulle ja rakkaillesi!

milla, hyvä kuulla, että väsy helpottaa. Väsynytkin saa kyllä olla, ja sen saa sanoa, ja sanoa toisille että nyt minun pitää nukkua, hoitakaa te muut hommat. :) Juokseminen on varmaan hyvä tapa pitää pää ja kroppa kunnossa, pitäis itsekin kokeilla. Nyt kun ei ole luntakaan, vois ihan hyvin lähteä tuohon lähimetsiin lenkille. Onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi!