16 January 2014

***
Tarviiko sitä nyt joka vuosi kehittyä, totesi eräs työkaveri kehityskeskusteluista. Kävi mielessä tänään, kun kehityin taas työpäivän päätteeksi kokonaisen vuoden edestä vähän yli tunnissa. Lapasia kutoessa kehitys sen sijaan on ihan käsin kosketeltavissa, ja siksi se onkin ihan jees.

10 comments:

Ilona said...

Minä en jotenkin lainkaan voi muistaa, että teillä on nyt kissa. Yllätyn aina.

Yllättyminen on tietysti mukavaa, kissa-asiat aina hymyilyttää. :)

Kati aviron-violet said...

voi kehityskeskustelu....meillä on tavoitekeskustelu. Ihan yhtä utopiaa, varsinkin hommissa joissa on aika hiivatin vaikea asettaa tavoitteita joiden täyttymistä voisi jotenkin mitata...

Liivia said...

Lapasia sikiää täälläkin! Niitä onkin kiva kutoa pitkästä aikaa. Ei ole ollut tarvetta, mutta nyt tyttö on innoissaan erilaisista lapasista. Tuntuu olevan ihan muotia tyttöpiirissä, lapaset.
Sinun pinosi on tosi kivan näköinen!

Anna said...

OH MIrva, did you knit all these mittens? are so beautiful!! and you're talented… socks and mittens there is something impossible to knit for me!!
I'm going to write an email you later :))

milla said...

Minunkin piti neuloa lapasia, mutta pengoin villavaatevarastoa ja sieltä löytyi vielä niin monet hyvät lapaset, että ehkä heittäydyn laiskaksi tänä talvena. Vauvalle pitäisi neuloa sukkia, onneksi niihin ei tarvitse tehdä kantapäätä. Väkersin aiempiin kantapään, mutta oon nyt todennut sen täysin turhaksi. Ihania lapasia sinulla siellä!

Kehityskeskustelut ei ole vielä omalla kohdallani koskaan oikein kehittänyt. Lähinnä olleet sellaista pakkopullaa.

Mirva said...

Ilona, minäkin aina välillä unohdan, että meillä on kissa. Siis kun tehdään suunnitelmia ja niin edelleen. Sitten yhtäkkiä muistan: entä kissa? Ja onhan se ihanaa, kun tulee työpäivän jälkeen kotiin eikä ole ajatellut koko kissaa ja siellä se kököttelee eteisen lattialla odottamassa. :)

Kati, no aika absurdeja nuo meidänkin kehityskeskustelut on. Henkilökohtaisia tavoitteita voi toki meidän hommissa aina asettaa, mutta vaikea niistä on kenenkään semmoisen kanssa keskustella, joka ei ole ollut tunneilla mukana. Tai vaikka stressinhallinnasta, kun jokainen meistä stressaa niin eri asioista. Jotenkin aina käy niin, että ylemmät tahot luulee oppilaiden aiheuttavan mulle stressiä, mutta niin se ei kyllä lainkaan mene, he ovat se työn paras puoli. (Mutta kerropa siinä tilanteessa, keitä ne todelliset stressinaiheuttajat on...)

Liivia, mä olen ihan rakastunut nyt lapasten kutomiseen! Meidän kevätvarasto täyttyy kovaa kyytiä, näin talvella lapsi ei niitä tarvi mutta sitten kun lauhtuu... Ehkä pitäisi kutoa kummitytöillekin, jos kerran ovat sen ikäisten parissa hitti. :)

Anna, I sure did! I've fallen in love with knitting mittens, they're so fast to knit so you get your results with a very small amount of work. :) I can't do socks though... I need to learn that too! Thanks for your e-mail!

milla, meillä taas oli oikea lapaspula. Ei kyllä enää. :) Sukat munkin pitäisi opetella kutomaan, sekä vauvan että isompien. Tietäisitkö mitään helppoja perusohjeita? Paljonko vauvan sukkiin tulee silmukoita, jos lähtis itse säveltämään? (PS. Ajattele mikä onni olla "vaan kotona", ei kehityskeskusteluja kenenkään muun kuin oman itsen kanssa!) :)

milla said...

Itsensä kanssa tässä kyllä tosiaan ehtii joskus liiankin kanssa käymään kehityskeskuteluja :) Onni tämä tosiaan on! Toivoisin sen jatkuvan koko tämän vuoden, mutta joudun varmaan loppuvuodesta palaamaan töihin (hui, kun se tuntuukin nyt pahalta ajatukselta!). Täytyy nyt nauttia täysillä tästä hetkestä.
Olen tehnyt junasukkia (ja muistaakseni samalla silmukkamäärällä ihan tavallisiakin sukkia) vauvalle tällä ohjeella: http://www.taitoep.net/toiminta-ja-palvelut/vauvan-sukan-ohje/

milla said...

Ai niin, tein junasukkia ihan novitan Wool-langasta tuolla ohjeella. Tosin aikalailla nyppyyntyy tuo lanka. Taidan valita seuraaviin jotain muuta.

Löytyisiköhän Käspaikan sivuilta selkein sukan ohje?

Mirva said...

milla, no, omia kommentteja harvoin kannattaa ottaa niin tosissaan, pomon kommentit taas on melkein pakko. :)

Kiitos sukkavinkeistä! Jotenkin en yhtään ikinä tajua etsiä netistä neulontaohjeita, olen varmaan vielä niin 90-luvulla, kun äidille tuli Novita jota yhdessä innolla luettiin! :)

Mirva said...

Ai niin, mäkin on huomannut, että Novitan langat nukkaantuu ihan tosi nopeasti. Mikähän sitten kävis tilalle...