6 January 2014

loppiaisena
Pistettiin joulu pakettiin, pestiin petivaatteet ja ajateltiin että lapsellekin pitäisi saada jouluperinnelakanat, ehkä alesta löytyisi. Olin jo vähän huolissani että joutuisin silityshommiin kun joululiina nostetaan pöydästä pesukoneeseen, vaan alta paljastuikin siisti valkoinen pinta, olin ehtinyt unohtaa että marraskuussa maalattiin. Ajateltiin, että jos joulun koristukset tätä vuositahtia lisääntyy, niin kymmenen vuoden päästä ei enää paketti riitä, silloin meillä huudellaan loppiaisena että minä vien nämä sinne joulukoristehuoneeseen!

Jääkaapissa olisi vielä porkkanalaatikkoa, en raskisi heittää pois mutta arvaakohan tuota enää kukaan syödä. Tallipihan joulutee kyllä maistuu vieläkin hyvältä!

2 comments:

himalainen said...

Kotoisan tutun näköinen kuva, vaikka en edes tiedä, mistä tuo yläkuvasi on, mutta näyttää niin samantyylisiltä paikoilta kuin täällä meillä, samaa maisemaa :) Tärkeää sellaista.

Meillä on ihan liikaa joulukoristeita, mutta suurin osa on sellaisia itseaskarteltuja juttuja, lasten pieninä tekemiä, että ne vaan täytyy säilyttää, mä olen sellainen säilyttäjä, onneksi ei tee mieli hankkia uusia koristeita.

Meillä on vielä yksi joululimppu jäljellä, tämä viikko sitä syödään, sitten taitaa olla jouluruuat syötynä. On täytynyt kyllä jo tehdä chiliruokia ja linssisoppaa, ikävä ollut arkiruokia.

Mirva said...

Sama juttu, meilläkin arkiruokaa väsäillään jo ja kaivattiin, linssimuhennoksia ja sosekeittoja ja tomaattikastikkeita. Jouluruoat on hyviä kerran vuodessa, muutaman päivän kerrallaan, sitten riittää. Ennenvanhaan säästivät kesältä kaiken parhaan jouluksi, niin se voisi nytkin mennä, en välttämättä tarvis kaikkea sitä mitä jouluksi väsätään.

Meilläkin lapsi askartelee ahkerasti jo koristeita, kuhunkin vuodenaikaan sopivia, tänään teki itselleen kevätkalenterinkin. Siksi ne koristeet arvattavasti lisääntyykin, en vaan tasku heittää mitään pois. Onpahan mistä valita vaan toivottavasti ei sentään huoneellista.

Kuva on Björkön Svedjehamnista, yksi meidän lempipaikkoja täälläpäin.