18 September 2014

Marja
Makuuhuoneemme ovessa killuu yhä useammin lappu, jossa lukee Ei saa häiritä, hevoshaaveilen!. Kaupunkikaksiomme makuuhuone on tytön huone, mutta äiti ja isä saavat myös nukkua yönsä siellä, ja kyllä kuulkaa viisivuotias nukkuukin hyvin kun saa jakaa huoneen vanhempien kanssa. Siitä huolimatta, että hänen sängyssään nukkuu toinenkin viisivuotias, Marja, joka on muuttanut meille hiljattain. Marja on muuten aika samanlainen kuin eräs toinen viisivuotias heppatyttö, paitsi että tietää vähän enemmän hevosista ja osaa valita vaatteensa itse. (Aika ihanaa että sanavalinta on osaa, ei saa.) Sillä välin kun äiti keittää porkkanakeittoa, Marja ja tyttö pelaavat heppamuistipeliä ja Äiti, saadaanko me lisää hillopurkkeja tähän leikkiin, ja tämä viltti myös? Ja kyllä äiti sinäkin saat joskus pelata, mutta nyt meillä on leikki kesken.

9 comments:

Anonymous said...

Teillä on siis Marja.
Meillä oli ennen Monsieur Quelqu´un ("joku"). Hän se olikin aivan riivattu miehekseen. Sekoitti huoneen ja jätti likaiset vaatteet lattioille, liimasi purkkaa milloin mihinkin, hukkasi koulutavarat!
Piilomajan Kati

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Liivia said...

Meillä oli Pekka Puska, joka käyttäytyi Moniseurin (yllä) tavoin.
Viisivuotias on mahtava ikä! Ehkä paras. Nauti.

Anna said...

Ihana viisivuotias :) Asuisipa meilläkin Marja.

Mirva said...

Kati, meillä ei vielä ole Marja joutunut syntipukiksi, mutta epäilemättä sekin on edessä...

Liivia, nautin kyllä, tuo itsenäisen tekemisen ja äidin kaipuun vaihteleva liitto on kovin hellyyttävä ja ihana vaihe! Heh, Pekka Puska...

Anna, niin minustakin! Toivotaan että teillekin muuttaa pian Marja tai joku muu.

Ilona said...

Meillä asuu Kalevi. Hän on mukava kaveri, mutta aika usein syyllistyy erityisesti siivouksen ja tiskikoneen täytön laiminlyöntiin. Ja ostaa kotiin liikaa suklaata ja pullaa...

Mirva said...

Ilona, haa, hauska ajatus! Meillä asui edellisessä asunnossa vaatehuonepeikko joka sotki vaatehuoneen yleensä parissa päivässä siivoamisen jälkeen, mutta luulen että joku Kalevin sukulainen saattaa asua tässä nykyisessäkin... Ainakin popcornin määrästä päätellen.

Kirjailijatar said...

Hellyttävä tuo lappu ovessa. Minusta olisi aika ihanaa, jos olisi oma huone, jonka oveen voisi laittaa lapun: Ei saa häiritä, haaveilen.

Mirva said...

Kirjailijatar, tuo olisikin mahtavaa, oma huone ja haaveilulappu. Saisikohan äitikin tehdä niin...